izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Surówka z białej kapusty i szczypiorku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Świetny dodatek do różnego rodzaju mięs albo ryb.

Surówka z białej kapusty i szczypiorku

Składniki:

Surówka z białej kapusty i szczypiorku

 

  • 1 główka młodej białej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek szczypiorku, ew. młodej zielonej cebulki
  • 1- 2 łyżki majonezu
  • sól
  • czarny mielony pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty i szczypiorku
Kapustę poszatkuj. Marchewkę umyj, zetrzyj na tarce (możesz również użyć blendera). Koperek oraz szczypiorek lub cebulkę drobno posiekaj. Wszystkie składniki włóż do dużej, najlepiej szklanej miski, dodaj majonez. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz czarnym mielonym pieprzem.

Tagi:

kapusta