nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Surówka z buraczków na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pasują do potraw gulaszowych.

Surówka z buraczków na ciepło

Składniki:

Surówka z buraczków na ciepło

 

  • 2-3 buraki
  • mała cebulka
  • kwasek cytrynowy lub sok z cytryny
  • sól, pieprz, cukier
  • łyżka oleju
  • łyżeczka mąĸi

 

Sposób przygotowania:

Surówka z buraczków na ciepło
1. Buraczki gotujemy na wolnym ogniu do miękkości.
2. Cebulkę bardzo drobno kroimy.
3. Ugotowane buraczki ścieramy na tarce o dużych oczkach, mieszamy z cebulką. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, pieprzem, solą i cukrem.
4. Dodajemy łyżkę oleju lub oliwy, a także łyżeczkę mąki.
5. Bezpośrenio przed podaniem przesmażamy na patelni.

Tagi:

buraki