Sposób przygotowania:
Surówka z buraczków na ciepło
1. Buraczki gotujemy na wolnym ogniu do miękkości.
2. Cebulkę bardzo drobno kroimy.
3. Ugotowane buraczki ścieramy na tarce o dużych oczkach, mieszamy z cebulką. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, pieprzem, solą i cukrem.
4. Dodajemy łyżkę oleju lub oliwy, a także łyżeczkę mąki.
5. Bezpośrenio przed podaniem przesmażamy na patelni.
2. Cebulkę bardzo drobno kroimy.
3. Ugotowane buraczki ścieramy na tarce o dużych oczkach, mieszamy z cebulką. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, pieprzem, solą i cukrem.
4. Dodajemy łyżkę oleju lub oliwy, a także łyżeczkę mąki.
5. Bezpośrenio przed podaniem przesmażamy na patelni.