Sposób przygotowania:
Surówka z cebuli i ogórków
Cebulę obrać, i pokroić w ćwierć plasterki cieniutkie.
Ogórki kiszone opłukać i pokroić w półplasterki też cienkie> ogórki i cebule wsypać do miski, dodać groszek zielony konserwowy, olej oraz śmietanę wymieszaną z 1 łyżką musztardy. doprawić dolą, cukrem.
Dokładnie wymieszać, schłodzić przez ok 1/2 godziny w lodówce.
Przed podaniem posypać listkami bazylii.
Ogórki kiszone opłukać i pokroić w półplasterki też cienkie> ogórki i cebule wsypać do miski, dodać groszek zielony konserwowy, olej oraz śmietanę wymieszaną z 1 łyżką musztardy. doprawić dolą, cukrem.
Dokładnie wymieszać, schłodzić przez ok 1/2 godziny w lodówce.
Przed podaniem posypać listkami bazylii.