kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Surówka z cebuli i kiszonych ogórków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cebulę i ogórki poszatkować w drobną kostkę.

Surówka z cebuli i kiszonych ogórków

Składniki:

Surówka z cebuli i kiszonych ogórków

 

  • 250 g cebuli
  • 200 g kiszonych ogórków lub konserwowych
  • 1 szklanka gotowanej fasolki (lub z puszki)
  • 1 łyżka stołowa musztardy
  • szczypiorek
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 żółtko
  • Sól
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Surówka z cebuli i kiszonych ogórków
Wymieszać wszystkie składniki z oliwą, surowym żółtkiem i musztardą. Doprawić do smaku solą i cukrem. Wyłożyć na półmisek i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Tagi:

ogórki