aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo dobra surówka smakuje każdemu.

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • 1 mała kapusta czerwona
  • 1 marchewka
  • 2 cebule
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 fasola czerwona z puszki
  • 1 kukurydza w puszce
  • 5 łyżek śmietany
  • do smaku sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę oczyszczamy i wraz z obraną marchewką ścieramy na dużej tarce. Cebule obieramy i myjemy i kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy dość drobno. Wszystkie składniki łączymy razem. Wsypujemy odsączoną fasolkę czerwoną i kukurydzę. Łączymy ze śmietaną i doprawiamy do smaku przyprawami. Wstawiamy na 30 minut do lodówki. Startą kapustę można nasolić na godzinę lub dłużej , a następnie wycisnąć z powstałego soku, dzięki temu będzie miękka.

Tagi:

kapusta