pysiek

pysiek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 122]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna odmiana dla duszonej,podawanej na ciepło kapusty,delikatna w smaku i łatwa w przygotowaniu,wystarczy dodać odrobinę jabłka i cebuli :) polecam!

 Surówka z czerwonej kapusty Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę siekamy drobno,posypujemy solą,skrapiamy sokiem z cytryny i lekko ugniatamy,odstawiamy żeby kapusta puściła sok. Cebulę obieramy i siekamy drobno,jabłko ścieramy na tarce,dodajemy je do kapusty.Wszystko mieszamy. Dodajemy śmietanę,jogurt i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 
 Surówka z czerwonej kapusty
Etap 1 Kapustę siekamy,nasalamy,skrapiamy sokiem z cytryny ,ugniatamy i odstawiamy aby puściła sok
 Surówka z czerwonej kapusty
Etap 2 do kapusty,gdy już puści sok dodajemy posiekaną drobno cebulę,,mieszamy
 Surówka z czerwonej kapusty
Etap 3 dodajemy jabłko starte na tarce ( grube oczka) oraz śmietanę,jogurt i dokładnie mieszamy ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem