gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta i szybka w wykonaniu surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem marchewki, jabłka i papryki. Polecam.

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • pół małej główki czerwonej kapusty,
  • 1 marchewka,
  • 1 jabłko,
  • 1 cebula,
  • 1 czerwona papryka,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • pieprz ziołowy,
  • słodka papryka,
  • olej.

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę szatkujemy i posypujemy solą.

Marchew obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.

Paprykę i cebulę kroimy w kostkę.

Jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę.

Warzywa i jabłko mieszamy ze sobą.

Przyprawiamy i wlewamy olej.

Mieszamy dokładnie warzywa z olejem i przyprawami.

Podajemy do dań obiadowych lub jako przystawka.

Smacznego ;)