Sposób przygotowania:
Surówka z czerwonej kapustyEtap 1
![Surówka z czerwonej kapusty Surówka z czerwonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/surowka-z-czerwonej-kapusty-479053.jpg)
Czerwoną kapustę posiekaj i nasól (1 łyżeczka soli), pozostaw na 10 minut do zmięknięcia.
Etap 2
![Surówka z czerwonej kapusty Surówka z czerwonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/surowka-z-czerwonej-kapusty-479054.jpg)
Cebulę i pora posiekaj drobno.
Etap 3
![Surówka z czerwonej kapusty Surówka z czerwonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/surowka-z-czerwonej-kapusty-479055.jpg)
Marchewkę i jabłko umyj i obierz a następnie zetrzyj na tarce.
Etap 4
![Surówka z czerwonej kapusty Surówka z czerwonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/surowka-z-czerwonej-kapusty-479056.jpg)
Dodaj odciśniętą kapustę i wymieszaj z reszta warzyw.
Etap 5
![Surówka z czerwonej kapusty Surówka z czerwonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/surowka-z-czerwonej-kapusty-479057.jpg)
Na koniec wymieszaj z majonezem i jogurtem greckim. Dopraw pieprzem i posyp siekanym koperkiem.