renatka1

renatka1

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 457]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Uwielbiam czerwona kapustę za jej niepowtarzalny smak, dodatek innych warzyw tworzy świetna kompozycję.

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • 1 mała główka czerwonej kapusty
  • 1 cebula
  • 10 cm kawałek pora
  • 1 marchew
  • 1 jabłko
  • natka koperku
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka majonezu
  • 3 łyżki jogurtu greckiego

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty

Etap 1

Surówka z czerwonej kapusty
Czerwoną kapustę posiekaj i nasól, pozostaw na 10 minut do zmięknięcia.

Czerwoną kapustę posiekaj i nasól (1 łyżeczka soli), pozostaw na 10 minut do zmięknięcia.

Etap 2

Surówka z czerwonej kapusty
Umyj cebulę i pora i posiekaj dość drobno.

Cebulę i pora posiekaj drobno.

Etap 3

Surówka z czerwonej kapusty
Marchewkę i jabłko umyj i obierz a następnie zetrzyj na tarce.

Marchewkę i jabłko umyj i obierz a następnie zetrzyj na tarce.

Etap 4

Surówka z czerwonej kapusty
Dodaj odciśniętą kapustę i wymieszaj z reszta warzyw.

Dodaj odciśniętą kapustę i wymieszaj z reszta warzyw.

Etap 5

Surówka z czerwonej kapusty
Na koniec wymieszaj z majonezem i jogurtem greckim.

Na koniec wymieszaj z majonezem i jogurtem greckim. Dopraw pieprzem i posyp siekanym koperkiem.