aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Surówka z czerwonej kapusty extra

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty extra

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty extra

 

  • 1 główka czerwonej kapusty
  • 1 cebula
  • 2 duże winne jabłka
  • ocet
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty extra
Kapustę obrać, umyć i drobniutko posiekać. Przełożyć do garnka i zalać wodą. Lekko posolić i gotować kapustę do miękkości. Odcedzić. Cebulę obrać i posiekać w drobną kosteczkę. Dodać do ciepłej kapusty, odstawić do wystygnięcia. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do zimnej kapusty. Kapustę doprawić do smaku pieprzem, octem oraz cukrem. Dokładnie wymieszać.