Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Surówka z czerwonej kapusty kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna surówka jako dodatek do obiadu.

Surówka z czerwonej kapusty kiszonej

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty kiszonej

 

  • 30dag.czerwonej kapusty kiszonej,
  • 1duża cebula,
  • 2 ogórki konserwowe,
  • 1\2selera naciowego,
  • 1jabłko,
  • 1\2pęczka natki pietruszki,
  • 2łyżki soku z cytryny,
  • 1/2szkl.jogurtu naturalnego,
  • cukier,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty kiszonej
Kapustę lekko odcisnąć i pokroić,jabłko obrać i pokroić w kosteczkę,cebulę obrać i posiekać,łodygi selera i natkę pietruszki drobno posiekać.Wszystkie składniki przełożyć do salaterki,lekko oprószyć solą i wymieszać.Jogurt naturalny wymieszać z sokiem z cytryny,dodać cukier,sól oraz pieprz do smaku,wymieszać i odstawić na godzinę.