Sposób przygotowania:
Polędwica wieprzowa w chrupiącej skorupcePolędwica:
Mięso umyć osuszyć i oprószyć odrobiną soli oraz pieprzem. Następnie obsmażyć je z każdej strony na oleju i 1 łyżce masła. Całość przełożyć na talerz.
Skorupka:
Na patelni umieścić pozostałe masło i zarumienić na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Suche bułki rozkruszyć, ale nie na miał i połączyć z cebulą, parmezanem, czosnkiem oraz papryką. Całość doprawić według smaku.
Całość:
Mięso posmarować grubą warstwą musztardy i bardzo dokładnie obtoczyć w panierce. Całość umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Pieczenie:
Mięso piec w rozgrzanym piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Czas zależny jest od grubości mięsa. Po upieczeniu - odczekać około 10 minut, a następnie można mięso kroić.
gusia1000