iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Surówka z czerwono - białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Surówka z czerwono - białej kapusty

Surówka z czerwono - białej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwono - białej kapusty

 

  • 1/2 szt kapusta białą
  • 1/2 szt kapusty czerwonej
  • 2 cebule
  • jabłko
  • 1 szklanka majonezu
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 łyżka cukru
  • Sól
  • 2 łyżki musztardy

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwono - białej kapusty
Kapustę białą i czerwoną obieramy z brzydkich liści. Następnie bardzo drobno siekamy lub rozdrabniamy w robocie kuchennym. Cebulę ścieramy na tarce. Robimy sos. Mieszamy majonez z śmietaną , musztardą. Dodajemy cukier , sól do smaku i jeszcze raz mieszamy. Sos wlewamy do surówki i dobrze mieszamy. Odstawiamy do lodówki na ok 30 min. Podajemy schłodzoną do obiadu.