-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Surówka z fioletowej i pomarańczowej marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Surówka z marchewki jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Dodatek fioletowej marchewki powoduje,że smakuje i wygląda troszkę inaczej od tradycyjnej surówki z marchewki.

Surówka z fioletowej i pomarańczowej marchewki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z fioletowej i pomarańczowej marchewki

 

  • 3 marchewki pomarańczowe
  • 3 marchewki fioletowe
  • 1 jabłko
  • 3 łyżki majonezu
  • sol, pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z fioletowej i pomarańczowej marchewki
Marchewki pomarańczowe obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.

Marchewki fioletowe również obrać.Zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach,tych samych co marchewki pomarańczowe.

Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tych samych oczkach co marchewki. Dodać majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać.
Surówka z fioletowej i pomarańczowej marchewki
Marchewki pomarańczowe obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Surówka z fioletowej i pomarańczowej marchewki
Marchewki fioletowe również obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Surówka z fioletowej i pomarańczowej marchewki
Jabłko obrać i zetrzeć na tarce.Dodać do marchewki.
Surówka z fioletowej i pomarańczowej marchewki
Dodać majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać.

Tagi:

surówka