Sposób przygotowania:
Surówka z kiszonej kapusty i czerwonej papryki
Kapustę kiszoną jeżeli jest mocno kwaśna odcisnąć a następnie pokroić.
Dodać obrany starty na tarce (duże oczka )seler, oraz oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w cienkie nieduże paseczki paprykę czerwoną.
Wszystkie składniki surówki połączyć, polać sosem jogurtowo - czosnkowym i dokładnie wymieszać.
Przełożyć do szklanej salaterki i posypać poszatkowaną cebulką zieloną.
Sos jogurtowo - czosnkowy;
Jogurt naturalny wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem, solą oraz cukrem.
Dodać obrany starty na tarce (duże oczka )seler, oraz oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w cienkie nieduże paseczki paprykę czerwoną.
Wszystkie składniki surówki połączyć, polać sosem jogurtowo - czosnkowym i dokładnie wymieszać.
Przełożyć do szklanej salaterki i posypać poszatkowaną cebulką zieloną.
Sos jogurtowo - czosnkowy;
Jogurt naturalny wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem, solą oraz cukrem.
gusia1000