Makłowicz

Makłowicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Surówka z grapefruitów i pomarańczy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Owoce umyć, obrać ze skórki usuwając również biały nabłonek. Pokroić nożem w

Surówka z grapefruitów i pomarańczy

Składniki:

Surówka z grapefruitów i pomarańczy

 

  • 2 grapefruity

 

 

  • 1/2 szklanki cukru

 

  • kieliszek czerwonego półwytrawnego wina

 

  • kilka kostek lodu

Sposób przygotowania:

Surówka z grapefruitów i pomarańczy
Owoce umyć, obrać ze skórki usuwając również biały nabłonek. Pokroić nożem w cienkie ćwierć krążki, ułożyć dekoracyjnie na półmisku. Skropić winem, posypać cukrem i utłuczonym lodem konsumpcyjnym. Podawać natychmiast po przyrządzeniu.

Tagi:

lody