Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Surówka z jajecznicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówka na bazie kapusty pekińskiej z marchewką a całości to2warzyszy lekko ścięta jajecznica. Osobiście bardzo ją lubię i polecam.

Surówka z jajecznicą

Składniki:

Surówka z jajecznicą

 

  • 1 szt marchewki
  • około 100 g kapusty pekińskiej
  • 2 jajka
  • sól i pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Surówka z jajecznicą
Marchew obieramy, płuczemy i ścieramy na dużych oczkach na tarce jarzynowej, przekładamy do miski. Kapustę szatkujemy dodajemy do marchewki - mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wbijamy jajka, doprawiamy i smażymy lekko ściętą jajecznicę. jajecznicę dodajemy do warzyw - mieszamy. doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Tagi:

jajko jajka