Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Surówka z kalarepek i jabłek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Doskonale nadaje się do dan z wołowiny i baraniny.

Surówka z kalarepek i jabłek

Składniki:

Surówka z kalarepek i jabłek

 

  • 4 młode kalarepki,
  • 2 winne jabłka,
  • 1 świeży ogórek,
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku,
  • Sos;
  • 1/2szkl.jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 1 mała łyżeczka musztardy,
  • szczypta cukru,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepek i jabłek
Obrane kalarepki zetrzeć na tarce o dużych oczkach,wymieszać z pokrojonym w kostkę ogórkiem i grubo startymi jabłkami.Z podanych składników przygotować sos,wlać do warzyw,wymieszać,schłodzić.Przed podaniem surówkę posypać szczypiorkiem.