anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Surówka z kalarepki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna i szybka surówka z kalarepki.

Surówka z kalarepki.

Składniki:

Surówka z kalarepki.

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepki.
Kalarepę należy obrać ze skórki, następnie umyć pod bieżącą wodą i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Startą kalarepę przełożyć do miski, następnie dokładnie umyć i zetrzeć marchewkę. Marchewkę równię zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Startą marchew połączyć z kalarepą. Doprawić solą, lekko oprószyć pieprzem, dodać 2 łyżki śmietany i dokładnie wymieszać.
Smacznego :)