Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 261]

Surówka z kalarepy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowa surówka z kalarepy, (ja wykorzystałam kalarepę fioletową) i z jabłek, z rodzynkami i cynamonem w sosie.

Surówka z kalarepy

Składniki:

Surówka z kalarepy

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepy
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, następnie skropić je sokiem z cytryny, żeby nie ciemniała.

Kalarepkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Posypać solą, cukrem, cynamonem i rodzynkami i wymieszać z jogurtem naturalnym, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.