Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Surówka z kalarepy i natki pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 20

Taka surówka jest bardzo prosta w wykonaniu i dobrze smakuje z różnego rodzaju daniami mięsnymi. Majonez można zastąpić jogurtem naturalnym.

Surówka z kalarepy i natki pietruszki

Składniki:

Surówka z kalarepy i natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepy i natki pietruszki
Kalarepkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Solimy i odstawiamy na kilka minut, następnie odciskamy nadmiar soku.

Natkę pietruszki dokładnie płuczemy, osuszamy i kroimy, a następnie dodajemy do kalarepy. Mieszamy majonez ze śmietana oraz pieprzem, dodajemy do surówki i mieszamy.

Podajemy jako dodatek do obiadu.