Sposób przygotowania:
Surówka z kalarepy i pora
Kalarepkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pora dokładnie oczyszczamy i kroimy w półplasterki.
Szczypiorek płuczemy, osuszamy i kroimy. Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy jogurt naturalny i majonez, mieszamy.
Przyprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze raz mieszamy.
Szczypiorek płuczemy, osuszamy i kroimy. Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy jogurt naturalny i majonez, mieszamy.
Przyprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze raz mieszamy.
![Surówka z kalarepy i pora Surówka z kalarepy i pora](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kalarepy-i-pora-416053.jpg)
![Surówka z kalarepy i pora Surówka z kalarepy i pora](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kalarepy-i-pora-416054.jpg)
![Surówka z kalarepy i pora Surówka z kalarepy i pora](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kalarepy-i-pora-416055.jpg)
![Surówka z kalarepy i pora Surówka z kalarepy i pora](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kalarepy-i-pora-416056.jpg)