Agnieszka Rec

Agnieszka Rec

Złoty Ekspert
[Przepisów: 540]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolorowa i bardzo smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem kukurydzy oraz czerwonej cebuli. Idealna jako dodatek do drugich dań.

Surówka z kapusty pekińskiej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 2 czerwone cebule
  • 5 łyżek kukurydzy z puszki
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2 łyżki gęstego majonezu
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • 1 łyżka musztardy stołowej
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Kukurydzę z puszki osączamy na sicie z nadmiaru zalewy. Czerwoną cebulą obieramy. Kroimy w półplasterki. Kapustę pekińską płuczemy pod bieżącą wodą. Obieramy z wierzchnich liści. Szatkujemy drobno. Koperek płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Kroimy drobno.

Wszystkie składniki na surówkę dokładnie mieszamy z majonezem i śmietaną doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Surówka z kapusty pekińskiej
Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem kukurydzy oraz czerwonej cebuli