eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Surówka z kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Często podaję taką surówkę do niedzielnych obiadów. Smakuje jak jest ciepła i nawet gdy zimna. Moi domownicy z rozkoszą się nią zajadają.

Surówka z kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty

 

  • główka kapusty
  • 2 marchewki
  • biała cebulka
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • łyżka koperku
  • łyżeczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty
Umyj kapustę oraz poszatkuj ją. Ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Podczas gotowania dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulkę i startą na tarce marchewkę. Po ugotowaniu odlej wodę i daj masło. Pod koniec duszenia, dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki oraz koper. Na koniec wlej śmietanę. Dopraw solą i pieprzem.
Surówka z kapusty
Umyj kapustę oraz poszatkuj ją. Ugotuj w osolonej wodzie do miękkości
Surówka z kapusty
Podczas gotowania dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulkę i startą na tarce marchewkę.
Surówka z kapusty
Po ugotowaniu odlej wodę i daj masło.
Surówka z kapusty
Pod koniec duszenia, dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki oraz koper. Na koniec wlej śmietanę. Dopraw solą i pieprzem.

Tagi:

kapusta