gottrina

gottrina

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Surówka z kapusty białej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetna surówka do obiadu.

Surówka z kapusty białej

Składniki:

Surówka z kapusty białej

 

  • 400 g kapusta biała,
  • 50 g cebula biała,
  • 100 g jabłka kwaśne,
  • 100 g śmietana 12%,
  • 20 g musztarda sarepska lub delikatesowa,
  • do smaku Sól,
  • do smaku cukier
  • do smaku pieprz,
  • koperek,
  • natka pietruszki,
  • szczypiorek usiekany

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty białej
Kapustę drobno szatkujemy. Poszatkowaną kapustę wymieszać ze startym na tarce jabłkiem. Przyprawiamy całość solą, cukrem i pieprzem. Zalewamy sosem przygotowanym ze śmietany i musztardy. Gotową surówkę posypujemy koperkiem, natką pietruszki i szczypiorkiem.Całość mieszamy.