Incom

Incom

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Surówka z kapusty czerwonej.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka i smaczna surówka z czerwonej kapusty, doskonała do obiadu.

Surówka z kapusty czerwonej.

Składniki:

Surówka z kapusty czerwonej.

 

  • Kapusta Czerwona
  • 4-5 dużych marchwi
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka Oliwy

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty czerwonej.
Kapustę poszatkować, polać wrzątkiem, posolić i odstawić na parę minut żeby zmiękła,dodać startą na grubych oczkach marchewkę. Następnie dodać pokrojona w drobną kosteczkę cebulę, i wszystko razem dobrze wymieszać. Na końcu polewamy oliwą, doprawiamy pieprzem i mieszamy. Odstawiamy do lodówki żeby się przegryzła. Smacznego!

Tagi:

kapusta