cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Surówka z kapusty czerwonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Surówka z kapusty czerwonej z chrzanem

Surówka z kapusty czerwonej

Składniki:

Surówka z kapusty czerwonej

 

  • ¼ główki czerwonej kapusty,
  • łyżeczka świeżo startego chrzanu,
  • 2-3 łyżki śmietany,
  • cukier,
  • sól,
  • sok z cytryny do smaku

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty czerwonej

Kapustę
poszatkować, wrzucić na chwilę do wrzącej wody, odcedzić na sicie, przelać
chłodna przegotowaną wodą. Pozostałe składniki wymieszać, połączyć z kapustą.
Przed podaniem  surówkę schłodzić w
lodówce.



 

Tagi:

kapusta