agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

surówka z kapusty czerwonej z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczny dodatek w postaci surówki z czerwonej kapusty.

surówka z kapusty czerwonej z papryką

Składniki:

surówka z kapusty czerwonej z papryką

 

  • 40 dag kapusty czerwonej
  • 25 ml oliwy
  • 20 strąków papryki
  • 5 dag ketchupu
  • jajko
  • sól, pieprz, cukier, sok z cytryny

Sposób przygotowania:

surówka z kapusty czerwonej z papryką
Z kapusty zdjąć wierzchnie, uszkodzone liście, usunąć głąb i grube nerwy, a następnie poszatkować. Jajko ugotować na twardo w osolonej wodzie , ostudzić i obrać, a potem potem posiekać. Paprykę oczyścić z pestek, opłukać, pokroić paseczki, kolejno dokładnie wymieszać z oliwą i ketchupem. na koniec doprawić do smaku. Wyporcjować i posypać posiekanym jajkiem.