kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Surówka z kapusty czerwonej ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Surówka z kapusty czerwonej ze śmietaną!

Surówka z kapusty czerwonej ze śmietaną

Składniki:

Surówka z kapusty czerwonej ze śmietaną

 

  • kapusta czerwone 25 dag
  • jabłko (kwaśne) 3 szt
  • cebula 2 szt
  • śmietana 1/2 butelki
  • sól
  • cukier
  • natka pietruszka

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty czerwonej ze śmietaną
Kapustę oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Jabłka wymyć, obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej i wymieszać ze śmietaną. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki połączyć doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.