pysiek

pysiek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 122]

Surówka z kapusty kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pożywna i smaczna surówka pasująca zarówno do ryb jak i do różnego rodzaju mięs.Pyszny klasyk który przygotujemy w kilka chwil.

Surówka z kapusty kiszonej

Składniki:

Surówka z kapusty kiszonej

 

  • 2 garście kapusty kiszonej
  • 2 średnie marchewki
  • 1 jabłko
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kiszonej
Kapustę lekko odciskamy z kwasu i siekamy nożem. Cebulę,marchewkę i jabłko obieramy. Jabłko i marchewkę zcieramy na tarce ( jabłko na grubych oczkach a marchewkę na drobnych) Cebulę siekamy na drobną kostkę.Wszystko razem mieszamy,dodajemy oliwę,cukier,dobrze mieszamy wszystko razem,doprawiamy solą i pieprzem do smaku.