gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Surówka z kapusty kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka i smaczna surówka do obiadu z kiszonej kapusty z marchewką. Świetnie nadaje się jako dodatek do dań mięsnych.

Surówka z kapusty kiszonej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z kapusty kiszonej

 

  • 500 gram kapusty kiszonej
  • 1 duża marchewka
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz
  • kilka gałązek szczypiorku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kiszonej
Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru wody. Następnie kroimy nożem i przekładamy do miski. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do kapusty. Na koniec wsypujemy do smaku cukier oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Surówkę przekładamy na półmisek. Szczypiorek drobno siekamy i układamy na środku półmiska z surówką.
Surówka z kapusty kiszonej
Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru wody. Następnie kroimy nożem i przekładamy do miski.
Surówka z kapusty kiszonej
Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do kapusty.