Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty kiszonej 3
1. Na początku należy przygotować warzywa. Kapustę trochę odcisnąć z nadmiaru wody, a następnie pokroić na drobniejsze kawałki.
2. Marchew dokładnie umyć, obrać ze skóry. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć. W razie potrzeby można dodać więcej marchwi.
3. Jabłka umyć, obrać. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć.
4. Cebulę obrać, a następnie pokroić w kostkę.
5. Wszystkie przygotowane warzywa umieścić w misce. Starannie wymieszać, a następnie przyprawić do smaku i dodać 1-2 łyżki oliwy. Jeśli kapusta będzie zbyt kwaśna, należy zwiększyć ilość dodanych warzyw, najlepiej jabłek lub mocniej przyprawić. Surówka najlepiej smakuje z kotletami mielonymi lub rybą. Smacznego!
2. Marchew dokładnie umyć, obrać ze skóry. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć. W razie potrzeby można dodać więcej marchwi.
3. Jabłka umyć, obrać. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć.
4. Cebulę obrać, a następnie pokroić w kostkę.
5. Wszystkie przygotowane warzywa umieścić w misce. Starannie wymieszać, a następnie przyprawić do smaku i dodać 1-2 łyżki oliwy. Jeśli kapusta będzie zbyt kwaśna, należy zwiększyć ilość dodanych warzyw, najlepiej jabłek lub mocniej przyprawić. Surówka najlepiej smakuje z kotletami mielonymi lub rybą. Smacznego!