Dzikowiec

Dzikowiec

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Surówka z kapusty kiszonej 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczny dodatek do drugiego dania

Surówka z kapusty kiszonej 3

Składniki:

Surówka z kapusty kiszonej 3

 

  • kapusta kiszona (ilość wg uznania, u mnie ok. 250 g),
  • 1 marchew,
  • 2 jabłka,
  • 1 cebula,
  • sól, pieprz czarny mielony, cukier,
  • oliwa (1-2 łyżki).

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kiszonej 3
1. Na początku należy przygotować warzywa. Kapustę trochę odcisnąć z nadmiaru wody, a następnie pokroić na drobniejsze kawałki. 

2. Marchew dokładnie umyć, obrać ze skóry. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć. W razie potrzeby można dodać więcej marchwi.

3. Jabłka umyć, obrać. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć. 

4. Cebulę obrać, a następnie pokroić w kostkę. 

5. Wszystkie przygotowane warzywa umieścić w misce. Starannie wymieszać, a następnie przyprawić do smaku i dodać 1-2 łyżki oliwy. Jeśli kapusta będzie zbyt kwaśna, należy zwiększyć ilość dodanych warzyw, najlepiej jabłek lub mocniej przyprawić. Surówka najlepiej smakuje z kotletami mielonymi lub rybą. Smacznego!