Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty kiszonej i innych składników
Kapustę kiszoną jeżeli jest mocno kwaśna to opłukać , pokroić i przełożyć do miski.
Por opłukać przekroić po długości i pokroić w pół plasterki ,sparzyć wrzątkiem, odsączyć na sitku i dodać do kapusty.
Marchew i jabłko po obraniu zetrzeć na tarce o dużych oczkach, natkę pietruszki natomiast posiekać.
Wszystkie składniki dodać do kapusty, wymieszać, doprawić cukrem, świeżo zmielonym pieprzem oraz polać olejem, ponownie wymieszać.
Por opłukać przekroić po długości i pokroić w pół plasterki ,sparzyć wrzątkiem, odsączyć na sitku i dodać do kapusty.
Marchew i jabłko po obraniu zetrzeć na tarce o dużych oczkach, natkę pietruszki natomiast posiekać.
Wszystkie składniki dodać do kapusty, wymieszać, doprawić cukrem, świeżo zmielonym pieprzem oraz polać olejem, ponownie wymieszać.