kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1058]

Surówka z kiszonej kapusty z mandarynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na surówkę z kiszonej kapusty z mandarynką i cebulą. Pyszne połączenie kwaśnej kapusty i słodkiej mandarynki. Polecam do drugiego dania,

Surówka z kiszonej kapusty z mandarynką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty z mandarynką

 

  • 20 dag kiszonej kapusty
  • 2 małe mandarynki
  • 1/2 dużej czerwonej cebuli
  • 1 łyżka pokrojonego szczypiorku
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty z mandarynką
Kiszoną kapustę odciskamy z nadmiaru soku i kroimy na drobno. mandarynki obieramy ze skórki i błonek, dzielimy na małe cząstki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w drobną kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na drobno.

Pokrojoną kapustę i warzywa oraz mandarynki przekładamy do miski, wsypujemy przyprawy i wlewamy olej, mieszamy.
Surówka z kiszonej kapusty z mandarynką
Drobno pokrojoną kapustę kiszoną przekładamy do miski.
Surówka z kiszonej kapusty z mandarynką
Obrane mandarynki dzielimy na małe części, czosnek kroimy w kosteczkę.
Surówka z kiszonej kapusty z mandarynką
Szczypiorek kroimy na drobno, cebulę w kosteczkę.