Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybko, prosto przygotujesz surówkę z warzyw do dania mięsnego na niedzielny obiad. Zioła dodane do warzyw nadają wyrazisty smak surówce.

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej

I

Surówka z kapusty pekińskiej
Przygotowanie wszystkich warzyw do przygotowania surówki wazrywnej.

1. Kapustę drobno kroję, kukurydzę odlewam z zalewy, ogórki kroję w pół plasterki, koperek
bardzo drobno siekam.

II

Surówka z kapusty pekińskiej
przygotowanie sosu do surówki, majonezu, jogurtu oraz przypraw,

2. Do naczynia przekładam majonez, jogurt, dodaję obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypuję pieprz, sól, zioła, dokładnie mieszam i łączę z warzywami.

III

3. Sałatka gotowa.
4. Smacznego.