Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka z kapusty kiszonej i pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupełnie odmieniona wersja zwykłej surówki z kapusty kiszonej.

Surówka z kapusty kiszonej i pieczarek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty kiszonej i pieczarek

 

  • 30 dkg kapusty kiszonej
  • 25 dkg pieczarek
  • olej do smażenia
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki majonezu
  • kucharek
  • pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kiszonej i pieczarek
Z kapusty odcisnąć sok i ją pokroić. Pieczarki obrać, posiekać, udusić na łyżce oleju. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Ostudzić. Cebulę pokroić w kostkę. Cebulę i pieczarki dodać do kapusty. Dodać majonez oraz przyprawę kucharek i pieprz czarny mielony do smaku. Wszystkie składniki surówki dokładnie wymieszać. Podawać jako dodatek do drugiego dania.
Surówka z kapusty kiszonej i pieczarek
Z kapusty odcisnąc sok i ją drobno pokroić.
Surówka z kapusty kiszonej i pieczarek
Pokrojone pieczarki udusić na łyżce oleju.
Surówka z kapusty kiszonej i pieczarek
Uduszone pieczarki i cebulę dodać do kapusty.
Surówka z kapusty kiszonej i pieczarek
Dodać majonez, przyprawę kucharek i pieprz.