Sposób przygotowania:
Surówka z sałaty rzymskiej, papryki, pomidorków
Sałatkę rzymską dzielimy na liście i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody.
Papryki myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku, przekładamy na deskę i kroimy w podłużne paseczki.
Pomidorki myjemy i wycieramy ręcznikiem, kroimy na ćwiartki.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy kroimy na drobno. Sałatę kroimy na drobno. Wszystkie pokrojone warzywa przekładamy do miski i dodajemy resztę składników. Mieszamy.
Papryki myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku, przekładamy na deskę i kroimy w podłużne paseczki.
Pomidorki myjemy i wycieramy ręcznikiem, kroimy na ćwiartki.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy kroimy na drobno. Sałatę kroimy na drobno. Wszystkie pokrojone warzywa przekładamy do miski i dodajemy resztę składników. Mieszamy.