BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Surówka z kapusty, marchewki i koperku

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kapusta kiszona jest źródłem wielu witamin, idealna na wzmocnienie naszego organizmu , ale równie dobrze działa na nasz układ odpornościowy, dlatego należy ją często spożywać.

Surówka z kapusty, marchewki i koperku

Składniki:

Surówka z kapusty, marchewki i koperku

 

  • kapusta kiszona 500 g,
  • cebula 1/2 szt,
  • marchewka 1 szt, (większa),
  • koperek zielony 1/2 pęczka,
  • cukier 2 -3 łyżeczki,
  • pieprz świeżo mielony do smaku,
  • olej 5 - 6 łyżek,

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty, marchewki i koperku
Kapustę drobno pokroić , włożyć do miski.

Cebulę obrać i pokroić w kostkę.

Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a koperek zielony posiekać.

Wszystkie składniki dodać do kapusty,następnie wymieszać.

Do całości dodać cukier i świeżo zmielony pieprz, polać olejem i ponownie raz jeszcze wymieszać.

Udekorować koperkiem zielonym i marchewką.