Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

surówka z kapusty, ogórka i cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

dobra surówka do drugiego dania

surówka z kapusty, ogórka i cebuli

Składniki:

surówka z kapusty, ogórka i cebuli

 

  • 0.50 dag kapusta włoska
  • 0.22 dag ogórka
  • 0.07 dag cebuli
  • 0.19 dag śietany
  • 0.01 dag cukru
  • sól
  • kwasek cytrynowy

Sposób przygotowania:

surówka z kapusty, ogórka i cebuli
Kapustę oczyścić i drobno poszatkować na pół godziny przed wykończeniem surówki kapustę lekko posolić i wymieszać. Cebulę obrać, opłukać pokroić w kostkę wymieszać z kapustą. Ogórki umyć obrać pokroić w plasterki lub paski, dodać do kapusty i wymieszać. Do śmietany dodać cukier kwasek cytrynowy i wymieszać. Przed podawaniem dodać śmietany i wymieszać.

Tagi:

kapusta