Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna i szybka w przygotowaniu surówka z kapusty. Idealny dodatek do każdego dania obiadowego. czasami dodaję do niej też kukurydzę w puszce.

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski. Cebulę i marchewkę obieram ze skórki. Marchewkę ścieramy na tarce do warzyw.Cebulę kroimy w drobną kostkęDo miski wkładamy wszystkie pokrojone warzywa. Mieszamy a następnie dodajemy jogurt, majonez i sok z cytryny. Mieszamy i odstawiamy na chwilę. Surówkę solimy i pieprzymy, jeszcze raz mieszamy.Możemy dodać jeszcze trochę jogurtu, gdyby była z a gęsta,

Tagi:

kapusta