Surówka z kapusty pekińskiej 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej 2.

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej 2.

 

  • Kapusta pekińska mała 1 sztuka
  • Marchew duża 2 sztuki
  • Papryka czerwona duża 1 sztuka
  • Pietruszka natka 1 pęczek
  • Sól oraz pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej 2.
Z kapusty pekińskiej usunęłam zbędne liście, umyłam oraz poszatkowałam na drobno, następnie obraną marchew starłam na tarce o największych oczkach, a paprykę oczyszczoną z nasion pokroiłam w cienkie paski, wszystkie przygotowane składniki połączyłam razem, doprawiłam solą oraz pieprzem świeżo zmielonym, wymieszałam i odstawiłam do lodówki, pod przykryciem by smaki się połączyły.

Tagi:

kapusta