margarytka

margarytka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 60]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybka i smaczna surówka,super dodatek do drugiego dania.Majonez można zastąpić oliwą z oliwek jak również gotowymi sosami takimi jak: winegret ,koperkowy,grecki.itp.Do wyboru do koloru.Jak ktoś lubi można dokroić paprykę zetrzeć jabłko.

Surówka z kapusty pekińskiej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 6 liści kapusty pekińskiej
  • 2 średnie marchewki
  • 1 mały korzeń pietruszki
  • cząstka korzenia selera
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki majonezu
  • sól,pieprz

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Warzywa umyć, obrać zetrzeć na tarce na dużych oczkach, kapustę pokroić nożem w wąskie paseczki. Przełożyć wszystko do miski dodać cukier oraz sól i pieprz do smaku wymieszać, pozostawić na 10 minut do przegryzienia się smaków. Następnie dodać majonez,olej lub gotowe sosy jeszcze raz wymieszać.
Surówka z kapusty pekińskiej
liście sałaty pokroić nożem w wąskie paseczki
Surówka z kapusty pekińskiej
warzywa korzeniowe zetrzeć na tarce o dużych oczkach

Tagi:

kapusta