Surówka z kapusty pekińskiej 23

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Propozycja na domowe party

Surówka z kapusty pekińskiej 23

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej 23

 

  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 3 łyżki oleju
  • 2 kiszone ogórki
  • sól
  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 1 pęczek koperku
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej 23
1. Warzywa starannie opłukać i osuszyć. Kapustę poszatkować. Pomidory pokroić w słupki, a ogórki kiszone w kostkę. Cebulę obrać, po czym drobno posiekać. Składniki przełożyć do salaterki i wymieszać. 2. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać olej oraz musztardę i dokładnie wymieszać. Na końcu sos doprawić do smaku solą i polać nim sałatkę. Koperek drobno posiekać i posypać nim zawartość naczynia.

Tagi:

kapusta