aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Surówka z kapusty pekińskiej 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Delikatna i przede wszystkim zdrowa surówka do obiadu. Moja rodzina uwielbia taką bombę witamin.

Surówka z kapusty pekińskiej 6 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej 6

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • 1/2 pora
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej 6
Liście kapusty umyć, wysuszyć, wykroić głąby. Drobno pokroić, przełożyć do miski i lekko posolić, żeby zmiękła. Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por również umyć i przekroić wzdłuż na pół, pokroić w półplasterki. Dodać go do miski z kapustą, marchewką i pietruszką. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać oliwę, doprawić do smaku solą i pieprzem i pozostawić na 10 minut, żeby składniki przegryzły się. Surówka może być podawana jako dodatek do kasz lub dań z ziemniaków.
Surówka z kapusty pekińskiej 6
Liście kapusty umyć, wysuszyć, wykroić głąby
Surówka z kapusty pekińskiej 6
Drobno pokroić, przełożyć do miski i lekko posolić, żeby zmiękła.
Surówka z kapusty pekińskiej 6
Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce, dodać do miski z kapustą.
Surówka z kapusty pekińskiej 6
Por pokroić w półplasterki, dodać do miski i wymieszać.

Tagi:

kapusta