renatka1

renatka1

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 450]

Surówka z kapusty pekińskiej I

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne połączenie kapusty pekińskiej i czosnku.

Surówka z kapusty pekińskiej I Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej I

 

  • pół główki kapusty pekińskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • sól
  • pieprz
  • koperek

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej I
Czosnek obrać z łupinki i umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Kapustę również dokładnie umyć pod bieżącą wodą, a następnie drobno poszatkować i umieścić w misce. Z majonezu, jogurtu greckiego i czosnku przeciśniętego przez praskę przygotować sos, doprawić solą i pieprzem. Poszatkowana kapustę wymieszać z sosem, a na koniec dodać koperek i wymieszać.
Surówka z kapusty pekińskiej I
Kapustę po umyciu należy drobno poszatkować i dać do miski.
Surówka z kapusty pekińskiej I
Przygotować sos czosnkowy z jogurtu, majonezu i czosnku.
Surówka z kapusty pekińskiej I
Sos i poszatkowaną kapustę należy ze sobą wymieszać.

Tagi:

kapusta