Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Surówka do obiadu najlepsza do ryby

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

 

  • 15 dag kapusty pekińskiej
  • 1 duża marchewka
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki
Kapustę pekińską szatkujemy dość drobno. Marchewkę wybieramy taką większą, obieramy i ścieramy na tarce do jarzyn na dużych oczkach. Do miski przekładamy kapustę, dodajemy marchewkę oraz majonez, doprawiamy solą i pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy do całkowitego połączenia się składników. Podajemy do ryb oraz mięs.
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki
Kapustę pekińską szatkujemy dość drobno
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki
kapustę przekładamy do miski dodajemy startą marchewkę
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki
następnie dodajemy majonez najlepiej ulubiony
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki
przyprawiamy do smaku sola oraz pieprzem i mieszamy