szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

surówka z kapusty pekińskiej i moreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

surówka z kapusty pekinskiej,kukurydzy i suszonych moreli

surówka z kapusty pekińskiej i moreli

Składniki:

surówka z kapusty pekińskiej i moreli

 

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 kukurydza w puszce
  • 12 moreli suszonych
  • pół kubka makaronu orzo
  • 2 łyżki słodkiego sosu chilli
  • 2 łyżki musztardy miodowej
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

surówka z kapusty pekińskiej i moreli
Kapustę oczyścic z wierzchnich liści,dokładnie poszatkować, odrobinę posolić, przykryć i odstawić na 10 minut.Makaron ugotować wg.przepisu podanego na opakowaniu, odcedzić i ostudzić.Kukurydzę osączyć z zalewy i wraz z makaronem dodać do kapusty, morele uprzednio namoczone pokroić w paseczki, również dodać so pozostałych składników.Sos chili, jogurt naturalny i musztarde połączyć razem i dokładnie wymieszać,doprawic solą i pieprzem.Dodać do kapusty i dokłądnie wymieszać, odstawić do lodówki.