WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1460]

Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka prosta z kilku składników, idealna do obiadu. Pasuje do różnych mięs, ziemniaków, kaszy czy klusek.

Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka

ETAP 1:

Kapustę pekińską drobno poszatkować i wrzucić do miski. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać do kapusty.

Jabłko obrać, wyciąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce jak marchewkę na grubych oczkach. Czosnek obrać i przecisnąć do miseczki. Wszystko doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Dodać majonez i wszystko dokładnie wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.

Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka
Surówka po wymieszaniu z majonezem i przyprawami
Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka
Sól, pieprz i majonez dodane do warzyw i jabłka
Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka
Starte jabłko dodane do marchewki i kapusty
Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka
Starta na tarce marchewka dodana do kapusty