Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Surówka z kapusty pekińskiej jest smaczna i bardzo szybko można ja przygotować.

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

 

  • 1/2 kg kapusty pekińskiej
  • 1/2 szkl kukurydzy konserwowej
  • 2 ogórki kiszone
  • 2-3 rzodkiewki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą
Kapustę pekińską poszatkować, włożyć do miski. Ogórki kiszone i umytą rzodkiewką pokroić w pół krążki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć z majonezem, dodać posiekany szczypiorek, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą
Kapustę pekińską poszatkować i włożyć do miski
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem