Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Apetyczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem marchewki i cebulki idealnie pasuje do mięska i ziemniaczków.

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i cebulą

 

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • przyprawa kucharek
  • pieprz mielony

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i cebulą
Umytą i osuszoną kapustę poszatkować. Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach i dodać do kapusty. Dodać pokrojoną w pióra cebulkę. Dodać majonez. Dodać łyżeczkę ostrej musztardy. Dodać do smaku przyprawę kucharek i pieprz mielony. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Surówkę podawać jako dodatek do drugiego dania.
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i cebulą
Kapustę umyć osuszyć i drobno poszatkować.
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i cebulą
Dodać startą na grubych oczkach marchewkę oraz cebulkę pokrojoną w pióra.
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i cebulą
Do surówki dodać majonez oraz łyżeczkę ostrej musztardy.
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i cebulą
Dodać do smaku przyprawy i dokładnie wymieszać.