JSk

JSk

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rewelacyjna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem papryki świeżej powstała ze składników które akurat miałam w lodówce wyszła pyszna

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

 

  • kapusta pekińska 1/2 szt
  • cebulka 1 szt
  • marchewka 1szt
  • papryka świeża 1/2 szt
  • majonez 3 łyżki
  • mleko 1/4szkl
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • cukier puder 1 łyżeczka płaska
  • sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką
Kapuste myjemy osuszamy i kroimy w większą kostkę.Cebulę i paprykę kroimy w drobniejszą kosteczkę.Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce (jak kto woli to można na grubszych oczkach ja starłam na drobnych) wszystko razem mieszamy.Osobno w miseczce mieszamy majonez mleko,cukier,sok,sól,pieprz -  polewamy warzywa. Mieszamy i wkładamy na pół godz do lodówki i gotowe